The Ultimate Guide To mantar tohumu

Your browser isn’t supported any more. Update it to get the greatest YouTube encounter and our newest options. Find out more

İstiridye mantarı kompostu hazırlamak çOkay kolay olsa da verimli ve sağlıklı bir istiridye mantarı kompostu hazırlamak son derece dikkat ve bilgi isteyen bir çalışmadır.

Sıcaklık ve nem kontrolü: Mantarların her aşamada farklı sıcaklık ve nem ihtiyacı vardır.

İstiridye mantarı kompostu sterilizasyon yöntemleri arasında en ucuz ve kolay olan yöntemler kimyasal madde ile sterilizasyon yöntemleridir. Kompost hammadeleri çeşitli farklı kimyasal ve karışımlarla steril hale getirilebilir.

Sağlıklı ve lezzetli mantarlarınızı hazırlarken, güvenli ödeme, hızlı kargo ve uygun fiyatlar gibi avantajlar da sizleri bekliyor. Siparişinizi hemen verin ve taze mantarlarınızı evde yetiştirin.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Mantar tohumlarını veya mantar ipliğini mantar toprak karışımına ekleyin. Bu tohumlar, yetiştirmek istediğiniz mantar türüne bağlı olarak temin edilir.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında read more verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Mantar tohumlarını ekim yapacağınız ortamı hazırlayın. Genellikle mantar tohumları özel bir mantar toprak karışımı veya kompost ile yetiştirilir.

Örneğin pamuk sıcağı emen bir madde olduğundan sıcak iklimde kompost iç sıcaklığını çOkay yükseltir. Bu da soğutma maliyetini arttıracak veya sistem yetersizliği nedeniyle istiridye mantarı üretimi olmayacaktır.

 Bu işlemde ten kilogram kompost kullanılacaksa en fazla five hundred gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Ayrıca kimyasal madde ile yapılan sterilizasyon sonrasında atık suların arıtılmadan doğaya karışması sonucunda önemli çevresel etkilere neden olurlar.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –1 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fireplace oranı artmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *